فروشگاه

لایت کیور بی سیم

تومان1,750,000

  • لایت کیور اقتصادی
  •  نوع : بی سیم
  • ساخت چین
  • طول موج 440 – 480 nm
  • مد کارى Full , Ramp , Pulse
  • توان AC100 -240V ,50Hz
  • شدت نور 1100-00mw/cm12

موجود

توضیحات

undefined

لایت کیور

اگر در حرفه دندانپزشکی فعال هستید، یقینا می دانید که استفاده از یک چراغ لایت کیور مناسب در هنگام کار چقدر برای شما مهم و ضروری است. داشتن یک نور مناسب می تواند به شما کمک کند تا به دقت به کار خود بپردازید و در مقابل، یک نور بد می تواند به سرعت شما را خسته و آزرده کند. به همین علت است که ما قصد داریم در ادامه این مطلب به این سوال بپردازیم که لایت کیور در دندانپزشکی چیست و چه کاری انجام می دهد.

لایت کیور چیست؟

پاسخ به این پرسش می تواند بسیار مفصل باشد. اجازه دهید ابتدا با یک پاسخ کوتاه شروع کنیم. لایت کیور قطعه ای از تجهیزات دندانپزشکی است که برای پلیمریزاسیون کامپوزیت های سبک از جنس رزین استفاده می شود. لایت کیور می تواند روی چندین ماده مختلف دندانپزشکی که توسط نور های مختلف شکل می پذیرند، استفاده شود.

چهار منبع اساسی برای درمان نوری دندان با استفاده از لایت کیور وجود دارد: هالوژن، LED یا همان دیودهای ساطع کننده نور، لامپ های پلاسما و لیزر آرگون. دو نوع پرکاربرد و محبوب لایت کیورها، لایت کیورهای دارای نور هالوژن و LED هستند.

انواع مدل های لایت کیور

برای اینکه پاسخ دقیق و کاملی به پرسش لایت کیور در دندانپزشکی چیست و چه کاری انجام می دهد داده باشیم، مهم است که انواع لایت کیور و نورهای آن را مورد بررسی قرار دهیم.

لایت کیور با نور هالوژن

محبوب ترین نوع لایت کیورها، لایت کیور با نور هالوژن است. این مدل لایت کیور ها دارای یک لامپ کوارتز و فیلامنت تنگستن در محیط هالوژنی خود هستند. یک دستگاه لایت کیور با نور هالوژن هر‌ دو نور ماورابنفش و نور سفید را از خود ساطع می ‌کند. این نور ها برای حذف حرارت و انتقال نور در محدوده‌ بنفش و آبی که مناسب با دامنه جذب نوری camphorquinone است، باید فیلتر شوند. مدل ‌های تابش نور در این مدل از  لایت کیورها به‌ صورت مــداوم (continuous)، پـــله‌ ای (step cure) و صعودی (ramp cure ) است.

کمتر از نیم درصد از نور تولید‌ شده در لایت کیور با نور هالوژن، برای سفت ‌کردن مواد مورد نظر شما کافی است و ما‌بقی آن به حرارت تبدیل ‌می‌ شود. برای به ‌حداقل رساندن حرارت در این مدل از لایت کیورها، فیلترهای ماورأ بنفش و مادون‌ قرمز تعبیه ‌شده است. علاوه بر این از پروانه ‌ کوچکی برای دفع حرارت ناخواسته‌ ناشی ‌از فیلتر و بازتاب دهنده ها استفاده می ‌شود. معایب لایت کیور با نور هالوژن عبارتند از:

  • زمان اثر گذاری طولانی (حدود ۱۵ تا ۲۰ ثانیه) دارد.
  • کیفیت لامپ ‌ها با ‌گذشت‌ زمان کاهش می یابد.
  • تولید انرژی پایین و ایجاد حرارت بالا دارند.
  • ابعاد دستگاه بزرگ است.
  • نیاز به فیلتر و پروانه‌ ی خنک کننده دارند.

رابطه نور پلاسما با لایت کیور در دندانپزشکی چیست

نور در این دستگاه از گاز الکتریسیته زنون یا همان پلاسما تولید ‌می‌ شود. بد نیست بدانید گستره ‌ی نور تولید ‌شده توسط پلاسما بسیار محدود است. نور با طول‌ موج و شدت بالا توسط ماده‌ ی پوشاننده‌ لامپ ساطع، و فیلتر می ‌شود تا انتقال انرژی نور ماورأ بنفش و مادون ‌قرمز را به حداقل برساند. این امر در نهایت منجر به ساطع ‌شدن نور آبی شود. البته این فرآیند به کاهش حرارت کمک می‌‌ کند.

لایت کیور با نور پلاسما، قادر به سفت ‌کردن کامپوزیت ‌های دارای مواد photoinitiator است. این دستگاه با بازده‌ انرژی بالا و زمان سفت ‌کردن کوتاه کامپوزیت یکی از تجهیزات ایده آل دندانپزشکان محسوب می شود. بد نیست بدانید تابش ۱۰ ‌ثانیه از لایت کیور با نور پلاسما، معادل تابش ۴۰ ‌ثانیه لایت کیور با نور هالوژن است. لایت کیور با نور پلاسما با طول ‌موج بین ۳۷۰ ‌تا‌ ۴۵۰ nm‌ یا ۴۳۰ تا‌ ۵۰۰ nm‌ کار می ‌کند. اگر بخواهیم به معایب لایت کیور با نور پلاسما اشاره کنیم، باید گفت:

  • تولید حرارت آن نیاز به کنترل دارد.
  • قیمت لامپ های پلاسما بالا هستند.
  • این دستگاه‌ بزرگ و سنگین است.
  • نیاز به فیلتر و تهویه دارد.

 لایت کیور با نور لیزر آرگون

آرگون نور آبی تولید می‌ کند. لایت کیور با نور لیزر آرگون دارای لامپ ‌هایی با شدت نور بالا بوده که بر‌اساس اصول لیزر کار می‌ کنند. طول ‌موج ساطع‌ شده در لایت کیور ها وابسته به مواد به‌ کار رفته است.

لایت کیور با نور لیزر آرگون بالاترین شدت را دارد و لامپ‌ های آن در دامنه محدودی از طول ‌موج ها فعالیت می‌ کنند. این لایت کیورها نیاز به فیلتر نداشته و به زمان‌ های تابش کوتاه تری برای سفت ‌کردن کامپوزیت رزینی نیاز دارند. این لامپ ها دارای حداقل برون ‌ده مادون ‌قرمز هستند و به همین دلیل حرارت زیادی تولید نمی کنند. بد نیست بدانید لایت کیور با نور لیزر آرگون در پهنای باند خاصی از نور در محدوده ی ۴۵۴ ‌تا ‌۴۶۶ nm‌ و ۴۷۲ تا ۴۹۷ nm‌ و 514 nm‌ کار می‌ کند. این دستگاه به دلیل پوشش دهی نقاط با دسترسی کم، محبوب دندانپزشکان است. معایب لایت کیور با نور لیزر آرگون عبارتند از:

  • عمق سفت‌ کردن آن محدود به 5/1 تا 2 میلی ‌متر است.
  • نوک دستگاه کوچک‌ است و زمان بیشتری برای سفت‌ کردن کامپوزیت لازم دارد.
  • دستگاه و تجهیزات آن بسیار گران قیمت است.

لایت کیور با نور LED

در پایان بررسی پاسخ لایت کیور در دندانپزشکی چیست، قصد داریم به مشخصات لایت کیور با نور LED بپردازیم. لایت کیور با نور LED، براساس دیود ساطع‌ کننده‌ ی نور کار می کند. این دستگاه‌ های بدون سیم، کوچک و سبک بوده و با باتری کار می ‌کنند. علاوه بر این نیازی به فیلتر ندارند، زیرا نور را در طول‌ موج های خاص در‌حد ۴۰۰ تا ۵۰۰ nm‌ ساطع می‌ کنند. تمام نور ساطع ‌شده از لایت کیور با نور LED سفید بوده و باعث عملکرد بالای دستگاه می ‌شود. همه ی این ویژگی های مثبت باعث شده است که این نوع از لایت کیورها بسیار پرطرفدار باشند.

طیف بازده لایت کیور با نور LED بین ۴۱۰ تا ۴۹۰ nm‌ یا ‌nm‌ ۴۵۰ تا ۴۹۰ است. این دستگاه ‌ها با ‌گذشت ‌زمان نیاز به تعویض مداوم دیودها ندارند و از آنجایی ‌که حین کار حرارت ایجاد نمی کنند، به پروانه خنک‌ کننده نیز نیاز ندارند.

معایب لایت کیور با نور LED:

  • باتری ‌های آن باید مرتب شارژ شوند.
  • قیمت آن بالاتر از دستگاه ‌های هالوژن ‌دار است.
  • زمان سفت ‌کردن آن کند تر از دستگاه‌ های پلاسما و حتی بعضی از دستگاه‌ های هالوژن است.

 

منبع : روبیکان

نقد و بررسی‌ها

هیچ دیدگاهی برای این محصول نوشته نشده است.

اولین کسی باشید که دیدگاهی می نویسد “لایت کیور بی سیم”

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Cart
Your cart is currently empty.